faq

MISI KAMI

Hasrat kami adalah untuk mengamalkan budaya secara adil dan jujur serta membina perniagaan yang menguntungkan serta dapat meningkatkan kemampuan, kemahiran dan juga pengetahuan kami dengan lebih meluas. 


Selain itu, kami mempunyai cita-cita untuk mendidik mereka yang memerlukan pertolongan serta berkongsi hidup dengan membawa nilai samada besar mahupun yang kecil kepada semua pihak yang terlibat terutamanya pelanggan, kakitangan, pelabur serta pemiliknya.

PENGASAS & PENGARAH URUSAN 
OSMAN ALI

Berkelulusan dari Universiti Nasional Singapura (NUS) dengan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam pengkhususan Biologi Haiwan dan Biologi Sel Molekul, serta mempunyai pengalaman yang luas dalam industri farmaseutikal dan nutraseutikal, Osman memacu visi strategik MyLustre dan memimpin pasukan pembangunan produk sejak 1994. Pengalaman beliau merangkumi beberapa kategori produk seperti diabetes, hipertensi, kardiovaskular, psikotropik, kemoterapi, gastroenterologi, probiotik dan prebiotik.

Call to action

TENTANG MYLUSTRE

Dari penemuan minat Osman dalam Farmaseutikal dan Kesihatan, sebuah syarikat dilahirkan pada tahun 2005, Organic Health. Dengan dedikasi dan tujuan strategik pasukan dalam membantu orang memperbaiki kehidupan mereka melalui produk dan sains makanan yang berkesan yang telah menunjukkan hasil yang terbukti dalam maklum balas positif ramai pelanggan.

Peralihan ke MyLustre pada tahun 2011 adalah untuk memiliki arah, pertumbuhan dan pengembangan jenama yang lebih baik di pasaran khusus dan media massa. Pertumbuhan dan kejayaan di Singapura mengikuti pengembangan ke Malaysia. Hari ini, MyLustre membina kehadiran dalam talian dengan permulaan mylustre.com.my yang memberi tumpuan dalam mengembangkan pasaran e-dagang. Walaupun begitu, masih terus kukuh dalam berhubungan terus dengan pelanggan kami yang amat kami hargai.

Call to action

PEMBANGUNAN PRODUK

MyLustre banyak melabur dalam penyelidikan dan pembangunan (R&D) serta kawalan kualiti untuk memastikan produk tersebut memberikan manfaat yang terbaik kepada pelanggan dengan penggunaan bahan-bahan berkualiti serta keselamatan yang terjamin. MyLustre membangunkan produk untuk membantu pelanggan yang mengalami cabaran dalam era globalisasi yang sedang berkembang pesat.

Kesemua produk kami dihantar ke Makmal SGS dan HSA, yang terkenal dengan pengujian ketat terhadap produk berisiko tinggi. Setiap produk akan dinilai oleh pasukan kawalan kualiti untuk memastikan bahawa produk tersebut tidak mengandungi bahan terlarang. Ini akan memastikan bahawa produk kami berada dalam kualiti yang terbaik serta berada dalam keselamatan yang optimum.

PENGELUARAN & PEMBUATAN

Produk MyLustre dihasilkan di kilang yang memenuhi piawaian keselamatan dan kualiti yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Sistem ini memastikan produk yang dikeluarkan oleh MyLustre adalah konsisten dan terkawal.

Kilang rakan kongsi MyLustre juga diperakui ISO9001:2005. Ia adalah piawaian antarabangsa yang mentakrifkan keperluan sistem pengurusan kualiti (QMS).

MyLustre turut menjamin aspek halal toyyiban melalui pelbagai pendekatan dalam pembuatan, pemprosesan, penyediaan, pengedaran dan pemasaran makanan yang perlu seiring dengan kehendak undang-undang Syariah.

Lisa John

Osman Ali

Pengarah Urusan

Lisa John

Roselinda

Pengurus Operasi & Wilayah

Lisa John

Zalifa

Pengurus Akaun & Kewangan

Lisa John

Nabil

Pentadbiran Saintifik

HUBUNGI KAMI

MYLUSTRE SDN BHD 
42A-2, Jalan PJU 5/20D, 
The Strand, Kota Damansara, 
47810, Petaling Jaya, Selangor. 

Nombor Telefon: +603 6151 9051 
Emel: mycustomercare@mylustre.com 
Whatsapp: +60 17 512 3401